De donkere dagen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

De donkere dagen

De donkere dagen zijn weer begonnen. Langzaam gaan we weer met zijn allen aftellen. Aftellen tot de laatste dag van het jaar. De komst van deze donkere dagen brengt ook de komst van een periode vol feestdagen met zich mee. Wat te denken van Sinterklaas, Kerst en dan nog Oud & Nieuw.

Missen

Deze periode kan voor een aantal kinderen een periode zijn die anders is dan anders. Juist deze dagen waarin iedereen het liefst met elkaar bijeen komt. Voor een aantal kinderen is dit niet. Zij hebben te maken met een gevoel van missen.

Dit gevoel wordt meestal met de donkere dagen extra versterkt. De vraag is natuurlijk waarom? Ik denk dat het vooral te maken heeft met een combinatie van kou die meer aanwezig is, waardoor men verlangt naar de arm van een ander om zich heen voor warmte. Maar ook de donkere dagen, waarin men verlangt naar gezelligheid met anderen op welke manier dan ook.

Voor kinderen die voor of tijdens deze periode een verlieservaring hebben meegemaakt, kunnen prikkels in de periode soms nog heftiger binnenkomen door gevoelens en emoties ten gevolge van de verlieservaring. Vandaar dat ik speciaal voor deze kinderen (en overigens ook alle andere kinderen) een aftelkalender ontworpen heb voor de feestdagen tijdens de donkere dagen.

Met deze aftelkalender wordt het kind overzicht geboden. Overzicht in hoelang de periode nog voortduurt tot einde van het jaar. Het kan helpen voor kinderen om te zien dat de donkere dagen voorbij gaan door ze steeds af te strepen.

Wanneer je de aftelkalender aanvraagt, ontvang je tot het einde van het jaar een aantal tips om deze donkere dagen door te kunnen komen.

[mailpoet_form id=”3″][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_facebook][/vc_column][/vc_row]