Corona en verlies

Al een aantal weken is het nu dat er een virus over de wereld gaat. Het Coronavirus. Een virus wat eerst alleen in China schade aanrichtte en nu terwijl ik dit blog typ, ook schade aanricht in de rest van de wereld.

De schade die dit virus veroorzaakt is steeds meer merkbaar op vele vlakken.

Dit virus zorgt dat wij te maken krijgen met verschillende vormen van verlies. Even wat voorbeelden ter illustratie: doodgaan door het virus, afscheid nemen van familie en vrienden wegens de quarantaine, gezondheid die wegvalt, het hamsteren (tekort aan voedsel), banen die wegvallen, sociaal isolement en misschien nog wel meer ook!

Mijn situatie

Zelf zit ik nu momenteel al een kleine 3 weken thuis, niet omdat ik het Corona virus heb, maar vanwege een lichte luchtweginfectie. Dit maakt echter wel dat ik tot een grotere risicogroep behoor om het virus op te pakken en verder te verspreiden. Ik moet overigens wel erbij vermelden dat de eerste twee weken thuis zitten vanwege een zeer heftige migraine aanval was. Dus niet meteen helemaal in de stress schieten nu!

Ik merk wel dat door het thuis zitten, ik nu een hoop dingen begin te missen.

Sociale contacten, vind het toch wel fijn om even aanspraak te hebben.

Mis mijn gezondheid nu op dit moment. Ben wat kortademig waardoor ik minder dingen kan dan normaal.

En mis inkomen omdat ik nu minder kan werken.

Echter, het goede nieuws is dat ik wel uitdagingen nu begin te zien om mijn praktijk een nieuwe boost te geven. Ik zie mogelijkheden om meer online te gaan doen. Ik bied natuurlijk al redelijk veel online aan, maar zie mogelijkheden om dit nog meer te gaan doen.

Hoe is het bij jullie?

Tsja, ik merk er nu dus al van alles van. Maar wat merken jullie nu zoal van het Corona virus? Wat moeten jullie nu zoal allemaal laten wat voorheen wel gewoon kon? Hoe gaan jullie om met deze situatie? Zien jullie ook nieuwe kansen en uitdagingen?

Laat het me weten in een reactie.

En dan eindig ik dit blog met de woorden: ‘Denk nu vooral aan je eigen gezondheid, maar kijk als het kan ook eens om naar een ander. Heel veel sterkte, liefde en kracht gewenst voor de komende periode.’