Lieve Oma Pluis

Lieve oma Pluis vertelt het verhaal over Nijntje’ s oma. Oma Pluis is doodgegaan en daarom is Nijntje erg verdrietig. Als er afscheid genomen wordt van oma is iedereen verdrietig. Nijntje gaat soms nog naar het graf en neemt dan plantjes mee voor oma, om zo van het graf een soort tuintje te maken net als bij oma thuis.

Het boek is prima om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of drie. Doordat het in rijm geschreven is, is het boek gemakkelijk te volgen en niet heel zwaar. Voordat je gaat voorlezen of na het voorlezen kun je samen met je kind de plaatjes bespreken. Je kan dan eventueel vragen wat het kind ziet op de plaatjes. Als ouder of verzorger zijnde kun je zo dan een beeld krijgen van hoe een kind denkt over dood en begrafenis.

Voor kinderen onder de drie jaar (ongeveer vanaf de leeftijd vanaf 18 maanden), zou je al samen met je kindje de plaatjes kunnen bekijken en kunnen benoemen naar je kind toe wat er staat. Wees hier als ouder wel zo duidelijk mogelijk in.

Mijn passie om over dit soort boeken te schrijven, komt natuurlijk ergens vandaan. Wil je weten waar dit vandaan komt, dan kun je dit teruglezen op de over mij pagina.

Meer informatie over het boek of bestellen, kan hier.