1 – op – 1 coaching

Wanneer je te maken hebt met een verlieservaring, kan het soms moeilijk zijn om het hierover te hebben met anderen. Er kan een angst spelen voor onbegrip van de ander. Onbegrip voor datgene wat jij voelt, denkt en ervaart ten gevolge van het verlies wat je hebt meegemaakt.

Je wil er wel over praten, maar liever in een setting die voor jou veilig voelt. Als dit voor jou geldt, dan is een setting van een-op-een coaching wellicht iets om te overwegen.

Samen met jou ga ik dan kijken welke behoeften jij voelt ten aanzien van praten over het verlies dat je hebt meegemaakt. Zo zullen we samen een passend traject bespreken dat past bij jouw wensen en behoeften.

Tijdens een een-op-een coaching kun je het volgende verwachten: 

 • Persoonlijke Aandacht: Een-op-een coaching biedt de ruimte voor diepgaande gesprekken en persoonlijke aandacht voor jouw unieke rouwervaring.
 • Gepersonaliseerde Begeleiding: Er wordt samen met jou gewerkt aan het ontwikkelen van coping-strategieën, het verkennen van zelfzorgmethoden en het identificeren van bronnen van kracht passend bij jouw situatie en hulpvraag.
 • Zelfontdekking en Heling: Samen gaan we op ontdekkingsreis naar je eigen rouwproces en werken we aan het creëren van een pad naar heling en veerkracht.

  Meer informatie of eens een vrijblijvend gesprek inplannen? Dat kan, stuur dan een berichtje voor meer informatie en ik neem spoedig contact met je op.

  Rouwwandeling

  In tijden van verlies kun je jezelf vaak eenzaam en overweldigd voelen. Het delen van emoties en herinneringen kan een krachtige manier zijn om troost en verbinding te vinden.

  Wandelen is de perfecte manier om in verbinding te gaan met de ander, en met jezelf. De natuur nodigt uit om verbinding te maken met het hart waardoor er ruimte gemaakt kan worden om te praten over emoties en herinneringen na een verlies.

  De rouwwandeling biedt een veilige ruimte voor mensen die rouwen om samen te komen, te wandelen en hun verhalen te delen.

  Waarom zou je deelnemen aan een rouwwandeling?

  • Verbinding: Een wandeling zorgt voor verbinding. Ontmoet anderen die soortgelijke ervaringen hebben doorgemaakt en deel je gevoelens in een ondersteunende omgeving.
  • Natuur: Maak gebruik van de helende natuur. Ervaar de rustgevende kracht van de natuur terwijl je samen met anderen wandelt in een serene omgeving.
  • Zelfzorg: Gun jezelf een stukje zelfzorg. Geef jezelf de ruimte om te rouwen en vind steun bij anderen een die begrijpen wat je doormaakt.

  Rouwcafé

  Je verhaal doen het tijdens het rouwcafé,  de bijeenkomsten voor lotgenotencontact die allen een verlies hebben meegemaakt, waarom zou je daaraan deelnemen? De vraag is wellicht eerder op zijn plaats wanneer je vraagt, waarom niet?

  In je eigen omgeving probeer je steeds maar weer jouw verhaal te delen, en steeds weer loop je tegen die muur van onbegrip op wanneer je dit probeert binnen jouw eigen omgeving. Je loopt vast, doordat de ander niet helemaal begrijpen kan waar jij nu exact doorheen gaat. Je kan je dan ook ontzettend alleen voelen tijdens deze periode van rouw.

  Wanneer je te maken krijgt met een verlies, komt er ontzettend veel op je af. Het delen van je verhaal helpt je om wat rust in je hoofd te krijgen merk je. Echter, wat tegenhoudt om je verhaal te delen in jouw eigen omgeving is de muur van onbegrip waar je telkens weer tegenaan loopt.

  Het gaat hierdoor moeizaam om met anderen te verbinden in jouw eigen omgeving. Als je jouw verhaal deelt, is er weinig tot geen herkenning en erkenning van gevoelens die jij ervaart ten gevolge van het verlies wat je hebt doorgemaakt.

  Dit maakt dat je uiteindelijk steeds meer en meer je verhaal voor je gaat houden.

  Hoe mooi zou het zijn, als er groep gelijkgestemden is waarbij je jouw verhaal wel kan delen? Waar je wel de verbindingen de herkenning en de erkenning kunt vinden?

  Iedere eerste zaterdag en iedere tweede donderdag van de maand, organiseert Van Rups tot Vlinder het rouwcafé.

  Nog even kort wat je kunt verwachten:

  • Gedeelde Ervaringen: Luisteren naar anderen die soortgelijke verliezen hebben meegemaakt, en mogelijkheid tot het delen van eigen ervaringen als je dat wilt.
  • Professionele Ondersteuning: Tijdens het rouwcafé ondersteuning van een professional en ook mogelijkheid om na het rouwcafé hiermee 1 – op – 1 afspraken te maken.
  • Gemeenschapsgevoel: Ontmoet gelijkgestemden die begrijpen wat je doormaakt en doe nieuwe contacten op die je in elke fase van het rouwproces wat je doormaakt zouden kunnen ondersteunen.

   Meer informatie of ook eens aanschuiven? Dat kan, wees van harte welkom. Het is fijn als je van tevoren wel even aanmeld in verband met de maximale hoeveelheid mensen die per keer kan deelnemen.