Verlies en rouw bespreken met een medium

Bij klachten ten gevolge van verlies en rouw, zul je wellicht niet snel een afspraak plannen bij een medium. Over het algemeen ook niet zo verwonderlijk als ik erover nadenk. Zelf was ik daar ook nooit zo van. In mijn beleving waren ze namelijk allen zoals ‘Jomanda’ en ‘Derek Ogilvie’. Beiden stonden vooral bekend om de grote shows tegen betaling. Dat is voor mij een vraagteken of het dan wel werkt?

Echter, nadat ik mezelf steeds meer ging verdiepen in verlies en rouw door eigen ervaringen op dit gebied, kwam ik erachter dat een medium zoveel meer is dan een ‘Jomanda’ en een ‘Derek Ogilvie’. Ik zou ook het medium kunnen zijn, mits ik mezelf toe zou staan om mijzelf spiritueel te laten leiden tijdens coaching gericht op anderen. Die ontdekking deed ik tijdens één van de modules tijdens mijn opleiding Geestelijk Begeleider aan de ‘Academie voor Geesteswetenschappen te Utrecht‘.

Luisteren met gevoel

Als medium luister je mijn inziens op een heel ander niveau dan als psycholoog of psychiater. Naar mijn idee luister je veel meer op het niveau van gevoel. Je dient echt ontzettend goed af te kunnen stemmen op de ander. Voor de persoon die dan bij jouw komt met zijn of haar problematiek lijkt me dit wel zo fijn. Maar wat is dan een goed medium?

Tips

Mocht je zoekende zijn naar een medium om je problematieken te bespreken, dan zou ik je de volgende tips willen geven. Deze tips gelden uiteraard ook als je zoekende bent naar een coach of zelfs als je zoekende bent naar een cursus om te volgen, zoals bijvoorbeeld de cursus ‘Verlies en rouw, wat nou!‘.

  • Telefonisch contact met een medium is fijn als je een klik voelt, voel je deze niet, geef het eerlijk aan. Zorg voor een veilig en prettig telefonisch contact.
  • Kies je voor een medium online consult, ga dan bij jezelf na of je jezelf goed voelt bij degene met wie je het gesprek aangaat. Is dit niet het geval, geef het dan eerlijk aan.
  • Zorg altijd dat je contact legt met een betrouwbaar medium als je hier al contact mee wil.

Wil je contact leggen met een medium?