Aandacht voor

Elk jaar weer, de tweede zondag in mei is het moederdag. Een dag waarop er extra aandacht is aan het moederschap en alles wat moeders doen. Een dag dus om je moeder te verwennen met een bloemetje, een chocolaatje of iets anders. Op social media passeren vele berichten over deze dag. Mooi om te zien en tegelijkertijd?

Wist je overigens dat de eerste officiële moederdag al in 1644 gevierd werd? En dat moederdag zoals we het nu vieren sinds 1908 is?

Bewustwording

Hoe mooi zou het zijn als we ook wat meer aandacht zouden vragen voor die personen die geen moederdag kunnen vieren maar dit wel graag zouden willen. Denk aan kinderen die geen moeder meer hebben? Denk aan die vrouwen die een kindje hebben moeten afstaan of hebben verloren? Denk aan die vrouwen die graag een kindje zouden willen krijgen?

Meer bewustwording, dat mag er komen!

Dat geldt uiteraard niet alleen voor een dag als deze, maar ook dadelijk in juni voor vaderdag. Ook daar speelt hetzelfde. Hoeveel mannen zijn er wel niet die graag vader zouden willen zijn, maar dit door omstandigheden nog niet zijn?

Een bloemetje

Op een dag als vandaag, vraag ik dus om even stil te staan bij alle soorten moeders die er zouden kunnen wezen. Deel op je social media een lief berichtje voor al die powervrouwen, die powervrouwen die mama zijn, die powervrouwen die geen moeder meer hebben, die powervrouwen die een kindje hebben moeten afstaan of hebben verloren of die powervrouwen die graag een kindje zouden willen krijgen. Ik zal ook een lief berichtje delen en gebruik hiervoor de #jijbentookmama

Afbeelding van S. Hermann & F. Richter via Pixabay

Deel jij ook een lief berichtje voor al die mama’s op social media?