Verhuizen met de Kidsverhuisbox

In de vorige blog met betrekking tot verhuizen bij jeugdigen, schreef ik al kort iets over de Kidsverhuisbox. Janneke van Akker, bedenker van de Kidsverhuisbox kwam in 2020 op het idee om iets te ontwikkelen om het verhuizen voor en met kinderen wat makkelijker en leuker te maken. Op haar website schrijft ze hier het volgende over: “Verhuizen is voor ons als volwassenen al stressvol, het staat zelfs in de top 10 van meest stressvolle situaties, laat staan voor de kinderen. De onzekerheid over waar ze terechtkomen, of hun bed wel meegaat en hun speelgoed dan? En dan heb ik het nog niet over een eventuele nieuwe school en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Het afscheid van hun oude en vertrouwde omgeving is niet niks.”

Aangezien een verhuizing voor een kind een behoorlijke impact kan hebben, behoort het ook tot het rijtje van verlieservaringen waarmee kinderen in aanraking kunnen komen. Daarom vond ik het erg mooi dat ik een doos mocht ontvangen om te ontdekken wat er zoal inzat. Hoe zouden de verschillende materialen kunnen bijdragen om een verhuizing prettiger te maken voor het kind?

Ik kan uit eigen ervaring nu vertellen na ontvangst van de doos, dat het een heus cadeautje is om zo’n doos te ontvangen en dan uit te pakken. Kan me dus ook voorstellen dat het zeker helpend kan zijn om het verhuizen voor kinderen prettiger te maken. Ik zal je iets meer vertellen over de verschillende cadeautjes in de doos en dan laat ik je verder zelf oordelen over wat jij ervan denkt. Of je deze zou gaan bestellen bij een verhuizing.

 

 

Er zijn drie verschillende boxen te bestellen. Variërend voor de leeftijd 4-6 jaar, 7-9 jaar en 10-12 jaar. Voor iedere leeftijd is er een apart boekje gemaakt. Ieder boekje heeft zijn eigen spelletjes die haarfijn aansluiten bij de leeftijd van de kinderen. Spelletjes waarbij jonge kinderen bijvoorbeeld de weg moeten vinden van het ene dier naar het andere dier, of een creatief spelletje voor het oudere kind waarbij het de eigen slaapkamer kan gaan inrichten. Kortom, de boekjes alleen al zijn ontzettend leuk om het verhuizen wat prettiger te laten verlopen.

 

Wat je ook vind in de box is een grote bouwtekening van een huis. Vooral leuk voor de wat jongere kinderen. En heel mooi een speciale aftelkalender waarop je samen kan bijhouden hoeveel nachtjes nog voordat de verhuizing echt plaats gaat vinden. Deze wordt geleverd op A4 formaat. Persoonlijk mag deze voor mij misschien net zoals de bouwtekening ook nog wel op A3 formaat. Aangezien de 4-6 jarige toch soms nog wat kleine handjes hebben en dan wat grotere kruisjes zetten. 

 

 

Natuurlijk kunnen in de box de verhuiskaartjes niet worden vergeten. Ik vind dit echt een ontzettend goede toevoeging. Ik kan me herinneren dat toen ik ging verhuizen als 14-jarige dat er lang niet altijd gedacht werd aan een kaartje. Dus hoe mooi om dit in de box toe te voegen. Leuke tip van mij wellicht, geef desnoods een klein verhuisfeestje en deel dan de kaartjes uit.

 

 

Erg handig is de kleurenwaaier. Geef kinderen het gevoel dat ze regie hebben over de inrichting van hun nieuwe slaapkamer. Laat hen meebepalen over de kleuren. Hiervoor kun je gebruik maken van de bijgeleverde kleurenwaaier. Het mooiste is natuurlijk als je er een compleet dagje weg van maakt. Neem de kleurenwaaier mee naar een meubelzaak of beddenwinkel en laat het kind zelf voor een bepaald bedrag iets uitzoeken voor op de nieuwe slaapkamer. Dan uiteraard wel matchend bij de kleur die gekozen is voor het behang of de verf op de muren.

 

 

Het meest leuke item in de hele box, vind ik misschien nog wel de tijdcapsule. Geweldig bedacht. Het is een verfblik waarin mensen uit de omgeving van het kind een kaartje kunnen stoppen met gegevens. Dit gaat allemaal het blik in en tien jaar later mag het pas geopend worden. Dan kunnen kinderen ontdekken of alles nog hetzelfde is of dat er dingen veranderd zijn. Leuk voor de nieuwsgierige aagjes.

 

Mijn conclusie

Ik raad al met al de Kidsverhuisbox zeker aan. Het is een leuke en goedgevulde box en er is aan ieder kind wel gedacht. Verhuizen zal nog steeds moeilijk zijn, maar mijn inziens maakt deze Kidsverhuisbox het in zijn algemeenheid wel een stuk prettiger en aangenamer voor kinderen.